'De Eurocrisis en de beeldvorming'

Medialogica Terugblik

Voor 'Medialogica Terugblik' duiken we in ons rijke tv-archief. Hoe kijkt een hoogleraar migratiegeschiedenis terug op de uitzending over 'Marokkaanse reljeugd' in Gouda? En wat vindt een econoom van de Medialogica-aflevering over beeldvorming in de Eurocrisis?

In deze rubriek bekijken journalisten en experts oude afleveringen van Medialogica en voorzien deze van commentaar.

Aflevering 3: Liesbeth Noordegraaf-Eelens kijkt 'De Eurocrisis en de beeldvorming'

Hoe kwam de publieke opinie rondom de Griekse crisis tot stand? In hoeverre duwden doemscenario’s Griekenland verder naar de financiële afgrond? In deze aflevering reconstructureerden we de beeldvorming ten tijde van de eurocrisis.

Liesbeth Noordegraaf-Eelens

Liesbeth Noordegraaf-Eelens is onderzoeker bij de Nederlandsche School voor Openbaar Bestuur en docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze vertelt over het nauwe verband tussen publieke opinie, media, politiek en financiële markten.

Aflevering 2: Frits van Exter kijkt 'De Jacht op Benno L.'

We bekeken in 2015 de rol van de media bij de terugkeer van een veroordeelde pedoseksueel in de samenleving. Moeten journalisten rekening houden met de hetze die door hun artikelen kan ontstaan? Waarom publiceerde NRC Handelsblad de verblijfplaats van Benno L.?

Frits van Exter

Frits van Exter is sinds 2016 voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. Hij licht toe wat hem het meeste opviel in de aflevering 'De jacht op Benno L.'

Aflevering 1: Willem Feenstra kijkt 'Tour de Silence'

De ene reeks bekentenissen over dopinggebruik volgt op de andere, maar het lijkt niets uit te maken. De live-verslagen van wielerwedstrijden trekken nog altijd miljoenen kijkers.

Willem Feenstra

Onderzoeksjournalist Willem Feenstra was een tijd lang werkzaam op de sportredactie van de volkskrant. Hij legt uit waarom de waarheid van de doping verborgen blijft achter een horizon van wielerheroïek.