Medialogica

De zaak Nicky Verstappen

Medialogica

De zaak Nicky Verstappen

Door Hansje van de Beek en Neeltje Bollen

Zondag 14 april, 21:05 uur op NPO 2

Na jarenlang politieonderzoek en het grootste Nederlandse DNA-verwantschapsonderzoek ooit geeft justitie tijdens een persconferentie op 22 augustus 2018 de foto en volledige naam vrij van Jos B., verdachte in de zaak Nicky Verstappen. Binnen drie dagen is B. opgepakt.
Een succesverhaal, zo lijkt het.

Het OM en de politie brengen het 1,8 miljoen euro kostende DNA-verwantschapsonderzoek zo goed aan de man dat meer dan 16.000 burgers vrijwillig hun DNA afstaan. Hoe hebben ze dat gedaan? Wat is daarbij de rol van de media? En zijn journalisten kritisch genoeg op deze recherchekundige tool waarbij hulp van media en burgers noodzakelijk is?  

Voor deze uitzending spreekt Medialogica onder anderen met Peter R. de Vries, Gerald Roethof (advocaat van Jos B.), Jos van den Broek (verslaggever bij L1) en Claire van Dyck (Journalist bij De Limburger).

Peter R. de Vries en de pers

Gerald Roethof en de pers

STEUN MEDIALOGICA, WORD VRIEND VAN HUMAN

Human wil mens en wereld vooruithelpen met een gezonde dosis blikverruiming. Hersenvoer voor doendenkers, mensen die eerst vragen stellen vóór ze zich een mening vormen. En vervolgens ook echt iets doen voor de wereld.

Doe je mee? De wereld heeft mensen nodig.

Word vriend. Voor slechts 1 euro per maand krijg je meer stof tot nadenken.

Samen leven in een mooiere wereld. Dat is ons doel. Samen met jou én 149.999 anderen. Want met 150 duizend vrienden blijft Human als publieke omroep bestaan.