Mag het licht aan festival

Op zondag 26 juni gaan in de Tolhuistuin in Amsterdam de deuren weer open voor het Mag Het Licht Aan Festival 2016, het festival voor dromers die durven doen. Met inspirerende filosofie, geestverruimende gesprekken, exposities van dwarse kunstenaars, meeslepend theater en vernieuwende muziek.

Programma

Stel op het festival van 12:00 uur 's middags tot 21:00 uur 's avonds je eigen programma samen.
Laat je inspireren door changemakers van de toekomst in de Be A Nelson Award. Luister naar verlichtende verhalen met o.a. Boris van der Ham. Bekijk spraakmakende filmfragmenten in Het Leven als Reis met levenskunstfilosoof Joep Dohmen. Breng een ode aan de vergankelijkheid in de Once in a Lifetime Show of woon de feestelijke uitreiking van de Journalist voor de Vrede 2016 bij.

Maak de live televisieopnames van Het Filosofisch Kwintet mee, met presentatoren Clairy Polak en Ad Verbrugge. Laat je moedige hart in de watten leggen door De Liefdesdokter. Geniet van de oorstrelende Americana van Belle of Louisville of doe een gooi naar het vrije leven in het levensgrote bordspel Humanopoly.

Kijk voor het volledige programma en tickets op maghetlichtaanfestival.nl.
Of like de Facebookpagina en volg het festival op Twitter.

Het Filosofisch Kwintet

Het televisieprogramma Het Filosofisch Kwintet wordt op het Mag Het Licht Aan Festival live opgenomen én uitgezonden op NPO1.

We willen vrij zijn – maar niet alleen. We willen zelf kunnen beslissen over ons leven – maar moeten rekening houden met anderen. Wat betekent het om ‘onafhankelijk’ te zijn anno 2016? Clairy Polak en Ad Verbrugge presenteren twee gloednieuwe afleveringen van het Filosofisch Kwintet op 26 juni. Filosofen en wetenschappers schuiven aan tafel en gaan in gesprek over het thema ‘onafhankelijkheid’.

Het Mag Het Licht Aan Festival is een initiatief van de Humanistische Alliantie en wordt georganiseerd samen met de Vereniging Humanitas, Hivos, Humanistisch Verbond, omroep HUMAN, de Universiteit voor Humanistiek en vele andere partners.