Hoe kun je een goed mens blijven onder extreme omstandigheden? In Duivelse Dilemma’s stellen prominente filmmakers die vraag aan de orde. Human en het Humanistisch Verbond gaan vanaf 17 maart 'on tour’ door Nederland.

We selecteerden de vijf meest opvallende films uit ons aanbod. De komende maanden zijn ze te zien in Groningen, Zwolle, Utrecht, Den Bosch en Middelburg. De films worden voorafgegaan door een gesproken essay en een prikkelend debat met experts en ervaringsdeskundigen.

De vijf Duivelse Dilemma's:

Een Tweede Kans
Zal dominee Eva, moeder van David, zich ontfermen over een veroordeelde pedofiel als haar gemeente in woede ontsteekt en gehakt van hem wil maken?

Drone
Victor, een voormalig F16-piloot, voert met drones een gevechtsmissie uit in een ver land, totdat hij voor een onmogelijke keuze wordt gesteld.

Symbiose
Een moeder belooft haar verstandelijk beperkte kind om hem nooit meer alleen te laten. Hoe zal ze haar belofte waarmaken nu ze ongeneeslijk ziek is? 

Geloven
Zal het huisarts Martine lukken haar levensovertuiging trouw te blijven als dochter Anna haar eigen weg kiest en moslima wordt?

De Vluchtkerk
Voormalig partijleider Jacob de Bont is solidair met de vluchtelingen in de Vluchtkerk en zit aan bij hun laatste avondmaal. Met de ME voor de deur tikt de tijd weg. Wat moeten ze doen, buigen of barsten?

Kijk hier voor het DD On Tour-programma. Leden van het HV en Human ontvangen korting op de entreekaarten.