Gaan seculier en islam samen in een gezin? Op woensdag 15 april vindt in Utrecht een filmvertoning met debat plaats over dit ‘Duivelse Dilemma’.

Hoe kan je een goed mens blijven onder extreme omstandigheden? In de fictieserie Duivelse Dilemma’s stellen prominente filmmakers hun personages voor een keuze tussen twee kwaden. Human en het Humanistisch Verbond zijn momenteel 'on tour' met vijf van de meest spraakmakende Duivelse Dilemma's. De vertoning in Utrecht op woensdag 15 april is de eerste in deze stad.

Bekeerd
Voorafgaand aan 'Geloven' vindt er een panelgesprek met drie mensen. Rosie Duivenbode bekeerde zich tot de islam. Hans van Stralen schreef zijn proefschrift over bekeerlingverhalen. Het derde panellid is Anne-Marie Korte, hoogleraar Gender en Religie aan de Universiteit Utrecht.

Geloven
In de film zien we huisarts Martine die, bevrijd van het geloof waarmee ze zelf werd opgevoed, staat ze voor zelfbeschikking en vrije ontwikkeling voor iedereen. Zo heeft ze ook haar dochter opgevoed. Maar zal het haar lukken haar levensovertuiging trouw te blijven als Anna haar eigen weg kiest en moslima wordt? 'Geen overtuiging houdt stand als je het ongeluk van je dochter vreest', zei filosoof Maxim Februari eerder over Geloven.

Geloven, woensdag 15 april, 19.00-21.00 uur, Louis Hartlooper Complex te Utrecht.

Ga voor meer informatie, data en locaties naar www.ddontour.nl. Leden van het Humanistisch Verbond en Human krijgen korting.