In De Leeuwenhoek - On Tour

Stel: je moeder, vader, broer, zus, vriend of partner krijgt dementie. Hoe zou jíj willen dat hij of zij verzorgd wordt?

De moeders van Adelheid Roosen en Hugo Borst kregen alzheimer. Voor de serie In De Leeuwenhoek, van omroep Human en productiehuis De Familie, verblijven Roosen en Borst wekenlang in de gelijknamige Rotterdamse zorginstelling. Van de directeur mogen ze overal bij zijn. Ze leven als het ware mee in het zorghuis en het mooiste is dat ze alles mogen filmen. Ze kijken hun ogen uit. Vaak zijn ze ontroerd, soms verbaasd. Ze schieten in de lach, voelen compassie en zijn ook weleens boos.

Bij In De Leeuwenhoek On Tour zie je een compilatie van de 4-delige serie, mét exclusieve, niet eerder vertoonde beelden. Daarna gaan we in gesprek met mantelzorgers, personeel van zorghuizen en andere betrokkenen. Hoe ga je om met mensen met dementie met behoud van eigenwaarde? Hoe kan de zorg voor mensen met dementie nog menselijker en liefdevoller? Kun je over je verlegenheid heen stappen en je écht verplaatsen in de - misschien vervreemdende - werkelijkheid van de ander? En wat verstaan we eigenlijk onder ‘menselijke en liefdevolle’ zorg? Lees verder over de bijeenkomsten en sprekers en bestel je gratis kaart

Vanaf 19 april zijn Hugo Borst en Adelheid Roosen te zien in de vierdelige serie In De Leeuwenhoek.