Het Onvermijdelijke Filosofische Lot.
Een nieuwe filosofische beleving op Mag Het Licht Aan Festival 2015

Wat is jouw houding ten opzichte van amor fati (liefde voor het lot)? Meld je aan, treed in de voetsporen van de Stoa, Spinoza, Schopenhauer en Nietzsche.

Human staat op zondag 21 juni met de filosofische beleving Het Onvermijdelijke Filosofische Lot op Mag Het Licht Aan festival in de Tolhuistuin te Amsterdam. Ieder uur tussen 12.00 en 21.00 uur vindt er een filosofische beleving van vijftig minuten plaats waarin je als deelnemer wordt uitgedaagd om te filosoferen over het (nood)lot. Scherp je gedachten samen met je medefestivalgangers in verschillende bijzondere gespreksvormen.

We houden het spannend en vertellen je niet te veel van wat je kunt verwachten. Wat we kunnen verklappen is dat de bejubelde filosofische darkroom (bekend van Brainwash festival en Imagine Film Festival) er weer is. Maar er zitten ook andere type ervaringen in waar je in terecht kan komen. Het lot bepaalt. Of……. heb je toch zelf invloed?

Het lot is al eeuwenlang onderwerp van filosofie en raakt aan thema’s als (keuze)vrijheid, ongelijkheid, macht en machteloosheid, identiteit, zelfbeschikking en overgave. Het lot laat ons nadenken over filosofische vragen als ‘wat is de juiste omgang met onzekerheid?’ en ‘wat is de juiste omgang met tegenslag?, ‘kan ik mijn eigen toekomst bepalen?’ en ‘in welke mate en hoe geef ik actief vorm aan mijn leven?’

Sofie: “Wat een vervreemdende ervaring”

Mark: “Ik had het gevoel dat ik meer kon zeggen dan anders”

Susan: “Al m’n zintuigen werden aangesproken, waardoor ik het filosofische gesprek intens(er) meemaakte.”