Een middag met Adelheid Roosen

Gratis voor vrienden/leden van Human

Datum: zondag 9 september 2018
Programma: 13.30 – 15.00
Locatie: Internationaal Theater Amsterdam
Plaats: Amsterdam

‘Ik schuur tegen je aan op het scherpst van de snede’ – Een middag met Adelheid Roosen

Adelheid Roosen is een van de meest uitgesproken en maatschappelijk betrokken theatermakers van ons land. Behalve regisseur en artistiek leider van theatergezelschap Zina, is Roosen acteur, docent aan de toneelschool van Amsterdam en schrijft ze gretig. Haar veelgeprezen oeuvre omvat talrijke theatervoorstellingen, films en televisieprogramma’s waaronder meest recentelijk het veelgeprezen In De Leeuwenhoek (over alzheimer) dat ze samen met Hugo Borst maakte voor Human. Roosen schuwt geen enkel onderwerp in haar werk en werd vorig jaar onderscheiden met de ‘Gilder/Coigney International Theatre Award’ van de ‘League of Professional Theatre Women’ in New York voor haar verbindende werkwijze. In 2015 ontving ze de Van Praagprijs van het Humanistisch Verbond. ‘Onconventioneel brengt zij mensen samen die anders vreemden voor elkaar zouden blijven’, aldus het juryrapport.

Tijdens deze middag gaat NRC-journalist Kester Freriks met Roosen in gesprek over haar werk. Aan bod komen o.a. de WijkSafari’s, de Gesluierde Monologen, Mam, de WijkJury en natuurlijk In De Leeuwenhoek. De middag sluit af met de voorstelling Woiski vs. Woiski van Orkater i.s.m. het Bijlmer Parktheater, de Keuze van de WijkJury 2018. De middag met Adelheid is ook zonder voorstelling te bezoeken, maar wie echt ‘aan’ wil gaan mist bij voorkeur geen moment van dit unieke en eenmalige evenement.

Het Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival toont elf dagen lang (van 6 t/m 16 september) de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen.

Gratis voor vrienden/leden van Human

Speciaal voor vrienden/leden van Human hebben we een mooi aanbod. Je mag gratis naar Een middag met Adelheid Roosen. Aanmelden voor leden/vrienden van Human kan hier. Daarbij geven wij 5 euro korting bieden voor de aansluitende voorstelling Woiski vs Woiski.

Nog geen vriend? Word nu voor slechts € 12,50 vriend van Human en profiteer van verschillende voordelen, zoals toegang tot (exclusieve) evenementen en opnames. En je draagt bij aan geestslijpende programma’s.