De grootste denkers in één dag

Korting voor Human-leden

Datum: zaterdag 8 september 2018
Programma: 10:00 - 16:00 (met lunch)
Locatie: DeLaMar Theater
Plaats: Amsterdam

Maak in één dag kennis met twaalf van de grootste denkers ooit; denkers die niet alleen geschiedenis hebben geschreven, maar die we ook nu nog hard nodig hebben. 

Af en toe komt er een idee je leven in gewaaid dat alles op zijn kop zet. Opeens begrijp je het. Je leven krijgt een andere betekenis en je weet welke kant je op moet. The School of Life en Human selecteren twaalf bijzondere sprekers –comedians, schrijvers, filosofen, wetenschappers en kunstenaars - die vertellen over een idee dat hen heeft gevormd. Ze leggen het idee uit, vertellen hoe het ze heeft geraakt en waarom de bedenker van dit idee de grootste denker ooit is.

Een hele zaterdag zit je achterover in de stoelen van DeLaMar en leer je bekende en minder bekende denkers kennen. Twaalf sprekers vertellen hoe de koers van hun leven bepaald is door de kennismaking met die ene denker. Een dag vol filosofie, humor, verdieping en persoonlijke betekenis.

Dit event wordt georganiseerd door The School of Life in samenwerking met Human. Human maakt deze dag opnames voor het programma Brainwash Talks op NPO2. Het is de vierde keer dat deze samenwerking plaatsvindt. De opnames van de eerdere twee evenementen zijn terug te zien op human.nl, met o.a. Jan Jaap van der Wal, Louise Fresco, Lucas de Man en Anousha Nzume.

De sprekers
Cabaretier Tex de Wit spreekt over de beste schaker ooit Garry Kasparov.
Schrijfster Jannah Loontjes spreekt over de Amerikaanse filosoof Judith Butler.
Historicus Lotfi El Hamidi spreekt over Edward Said, de schrijver van Orientalism.
Kunsthistoricus Ann Demeester over de Duitse filosoof Hans Vaihinger.

De overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt. 

Ledenvoordeel

Speciaal voor Human-leden hebben we een mooi aanbod. Leden krijgen 20% korting op de ticketprijs. Gebruik actiecode HUMANxTSOL. Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op de website van The School of Life.