Culturele zondag

'Utrecht Digitaal' met programmering op ruim 25 locaties

zondag 4 november 2018

We kunnen ons geen leven zonder smartphone, wifi, gps en social media meer voorstellen. Digitale innovatie doet wat met ons allemaal en in Utrecht gebeurt veel op dit gebied. Tijdens Utrecht Digitaal stellen mediakunstenaars, game developers, festivals, medialabs en start-ups zichzelf voor én presenteren hun werk. Daarnaast gaan onder meer theatermakers, schrijvers en filosofen in op de digitale ontwikkelingen en haken ook organisaties aan die niet continu met digitale cultuur bezig zijn. Want ook zij hebben genoeg om te laten zien. 

Bekijk hier het hele programma! 

Human op de Culturele Zondag

Digitale dubbelgangers

Human Masterclass: Identiteit in beeldcultuur
Elize de Mul

zondag 4 november 12:30-13:30 uur

In ons dagelijks leven, waar on- en offline op complexe wijze met elkaar verweven zijn en het beeld hoogtij viert, worden we omringd met curieuze 'digitale dubbelgangers' van onszelf. Foto's of filmpjes die in digitale archieven blijven rondspoken, digitale voetsporen die achterblijven nadat wij op internet zijn geweest, geprofileerde versies van onszelf beheerd door grote bedrijven, of dieven die zich online voor jou uitdoen nadat ze je identiteit hebben gestolen, de voorbeelden zijn talloos. Hoe kunnen we deze digitale dubbelgangers duiden? En hoe verhouden we ons tot hen? In deze masterclass verkent Elize de Mul deze vragen aan de hand van diverse filosofen die ons meer over hen kunnen leren.

Kijk hier voor meer informatie

Duivelse Dilemma's

Human daagt je uit om te twijfelen
zondag 4 november 12:00-18:00 uur

Schuif aan bij Human en duik in duivelse dilemma’s met een digitaal randje. Gedurende slechts enkele minuten leggen we je een onmogelijke situatie voor, waarin je als mens onbedoeld kan verkeren. Hoe ga jij om met een situatie waarin de keuze bestaat uit twee kwaden? Hoe blijf je een goed mens onder extreme omstandigheden? Deel jouw overwegingen en twijfels met andere bezoekers, en kom tijdens deze korte intermezzo’s tot verrassende nieuwe inzichten.

Kijk hier voor meer informatie