Brainwash Special: Frans de Waal & Dick Swaab

zaterdag 30 juni, 11:30 - 13:30 uur

Nationale Opera & Ballet
Amstel 3, 1001 RH Amsterdam

Twee van onze wereldwijd beroemdste wetenschappers staan voor het eerst samen op het podium. Frans de Waal en Dick Swaab vertellen in de grote zaal van de Nationale Opera over hun vakgebied en geven vanuit de primatologie en neurobiologie hun unieke kijk op onze samenleving. 

Niet alleen delen zij hun baanbrekende wetenschappelijke ideeën, samen gaan zij in gesprek en discussie over vragen als: Is onze kapitalistische cultuur gebaseerd op een verkeerde interpretatie van survival of the fittest? Is onze seksuele oriëntatie aangeboren? Valt het gedrag van Trump te verklaren door een onvoldoende ontwikkelde prefrontale cortex? Moet ons juridische systeem op de schop op basis van inzichten in de vrije wil? Is onze moraal meer dan een laagje vernis over onze egoïstische natuur? En wat vertellen de primatologie en neurobiologie ons over de #metoo-discussie, een gebrek aan empathie in de politiek en de potentiele gevaren van technologisering?  

Frans de Waal
Primatoloog Frans de Waal woont al jaren in de VS, hij nam in 2007 een prominente plaats in op de Time Magazine Top 100 van de meest invloedrijke mensen ter wereld en is meerdere malen genoemd als potentiële Nobelprijswinnaar. 

Dick Swaab
Neurobioloog Dick Swaab is een wereldwijde autoriteit op het gebied van hersenonderzoek en was bijna 30 jaar directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Met zijn boek Wij zijn ons brein scoorde hij wereldwijd een bestseller. 

Voordeel voor Human-leden

Speciaal voor Human-leden hebben we een mooi aanbod. Voor de reguliere ticketprijs krijgen zij exclusieve toegang tot de afsluitende borrel met gelegenheid Dick Swaab en Frans de Waal te ontmoeten. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: brainwashfestival.nl