Vriendschap, troost, angst, idealen, verbeelding, empathie

Stine Jensen en Jan Jaap van der Wal nodigden eind vorig jaar op het Brainwash Festival een mix van tien nationale en internationale filosofen en stand-up comedians uit. Onder anderen Alain de Botton, Damiaan Denys, Hans Sibbel en Tim Fransen vertellen verhalen over voor hen essentiële waarden die vandaag de dag onder spanning staan. Hun tien talks vormen de basis van een nieuwe reeks Dus Ik Ben, door Human uitgezonden in de aanloop naar de tweede editie van het Brainwash Festival op 24 oktober 2015.

Na afloop van het festival brachten Stine en Jan Jaap experts, ervaringsdeskundigen en kunstenaars bij elkaar om de Brainwash-verhalen tegen het licht te houden. In een dierentuin, een sporthal, een kerk, een restaurant, een bunker, op een eiland. Met verheldering en inzicht in actuele levensbeschouwelijke vragen, maar soms ook met verwarring als resultaat.
 

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. Op de mooiste plekken in de binnenstad van Amsterdam confronteren invloedrijke denkers en artiesten uit binnen- en buitenland de bezoekers met de uitdagingen van onze tijd. Tijdens de eerste editie van het uitverkochte Brainwash Festival in oktober 2014, kwamen 1700 bezoekers en 100 sprekers bij elkaar om na te denken over de grote en kleine vragen van het leven.

De tweede editie van Brainwash vindt plaats op 24 oktober 2015.
Brainwash is een initiatief van Brandstof, The School of Life en Human.

extra lezingen Dus ik ben/Brainwash