filmpremières & Debat in De Balie

In Duivelse Dilemma’s stellen filmmakers hun personages voor een keuze tussen kwaden. Na de succesvolle eerdere edities gaan in november drie nieuwe films van spraakmakende regisseurs in première, met onmacht als overkoepelend thema. Met gesproken essays en debat van vooraanstaande denkers, deskundigen en slachtoffers en daders.

“U kunt zich nauwelijks voorstellen hoe vaak filosofen de problemen waarop ze grip proberen te krijgen, overtuigend tot leven gebracht zien in films.” (Tim de Mey)

Met medewerking van Hans Achterhuis, Maria Stahlie, Hans Boutellier, Wytske Versteeg, Renée Römkens, Richard Korver, Mariëlle Dekker, Jan-Dirk Sprokkereef, Sander van Arum, Chantiej Jansen, Tjarda Reesink en vele anderen.
Onder leiding van Kees Vlaanderen.

Leden van HUMAN betalen € 7,50 (ipv 10,-).

Dinsdag 18 november 2014, aanvang 20.00 uur première & debat

Geraakt, een film van Sander Burger.
Mirjam neemt het op voor het kind dat haar in vertrouwen nam, maar is machteloos als de ouders de mishandeling ontkennen en het kind ‘haar verklaring’ intrekt. Zal ze zich kunnen neerleggen bij een werkelijkheid die onverdraaglijk is?
Met een gesproken essay van Wytske Versteeg, essayist, politicoloog en schrijfster.

Debat:
Mariëlle Dekker
(directeur van Augeo Foundation, een stichting die zich inzet voor een veilige en gezonde ontwikkelingsomgeving voor kinderen)
Richard Korver (advocaat, o.a. gespecialiseerd in zedenzaken)
Jan-Dirk Sprokkereef (vice-voorzitter Jeugdzorg Nederland)

Bestel kaarten:
Leden van HUMAN betalen € 7,50 (ipv € 10,-)
Bestel
hier kaarten met kortingscode "human" voor HUMAN leden.

Uitzending 7 november 2014 om 23.17 uur op NPO 2

De Liefde van mijn Leven, een film van Boris Paval Conen.
Wat begint als een vurige liefde wordt een claustrofobische nachtmerrie wanneer blijkt dat een man zijn vrouw mishandelt.

uitzending 14 november 2014 om 23.00 uur op NPO 2

De Verloren Zoon, een film van Jaap van Heusden.
In zijn ambitie om een duivelse jongen te redden uit een grauw bestaan, is Simon blind voor het verdriet van zijn eigen zoontje. Komt hij op tijd tot inzicht of volhardt hij in hoogmoed?