Jubileumseizoen De Vloer Op

Human onderzoekt nieuwe vorm van improvisatietheater voor de camera

Dit jaar viert Human het twintigste seizoen van De vloer op. Vanaf zaterdag 18 juli zenden we zeven nieuwe afleveringen van het improvisatieprogramma uit, met als klapstuk: een dubbelaflevering op zaterdag 29 augustus.

Human kijkt terug op twee decennia theatergeschiedenis en een schatkamer van honderden memorabele scenes op televisie en internet. Met regisseur Peter de Baan en de beste acteurs van Nederland, velen improviseerden al voor hun doorbraak in het programma. Gijs Scholten van Aschat, Saskia Temmink en Stefan de Walle maakten twintig jaar trouw deel uit van de talentvolle groep acteurs.  

Human werkt de komende maanden aan de ontwikkeling van een mogelijk vervolg op De vloer op,  want na twintig jaar valt het doek voor de huidige formule van improvisatietheater op NPO 3. Daarnaast vervolgt De vloer op online, in een theatertour (zodra het weer mag in de anderhalvemetersamenleving) en bij tientallen improvisatietheaterclubs in het land. En hopelijk in vernieuwde vorm voor de camera, want Human en improviseren, dat verbond blijft in stand. 

In dit seizoen spelen mee: Fabian Jansen, Thomas Cammaert, Gijs Scholten van Aschat, Eva Van der Gucht, Sophie van Winden, Stefan de Walle, Sanne den Hartogh, Yannick van de Velde, Saskia Temmink, Margôt Ros en debutant Hanne Arendzen.

Zeven nieuwe afleveringen vanaf zaterdag 18 juli rond 22:00 uur op NPO 3

Via deze pagina en de nieuwsbrief van Human blijf je op de hoogte.