De publieke tribune

Wat mogen we verwachten van de psychiatrie?

De publieke tribune

Wat mogen we verwachten van de psychiatrie?

Wat mogen we verwachten van de psychiatrie? Is de psychiatrie het duizenddingendoekje geworden van de maatschappij? Wat is gek en bestaat er nog zoiets als het recht om gek te zijn? Deze vragen bespreken wij in aflevering 2 van 'De Publieke Tribune'.

Maandag 25 maart, 20:30 uur op NPO Radio 1

Over de gedachte achter De publieke tribune, zegt hoofdredacteur Marc Josten: 'We leven in een versplinterde samenleving. Er zijn mensen die zweren bij alles wat dicht bij huis is, er zijn kosmopolieten. Er zijn mensen die materiële vooruitgang nastreven, er zijn mensen die juist minder willen consumeren. Er zijn mensen met veel kansen, er zijn mensen met weinig kansen.

Uit cijfers van het SCP blijkt dat deze kloof steeds groter wordt. En wat daarbij opvallend is: deze groepen luisteren steeds minder goed naar elkaar.

Dat gaan we nu een uur lang wél doen. Het moet een spannend journalistiek programma worden dat, als het even lukt, ook muren slecht. Vaak muren van onbegrip en onwetendheid.'

Word vriend van Human

Human wil mens en wereld vooruithelpen met een gezonde dosis blikverruiming. Hersenvoer voor doendenkers, mensen die eerst vragen stellen vóór ze zich een mening vormen. En vervolgens ook echt iets doen voor de wereld.

Doe je mee? De wereld heeft mensen nodig.

Word vriend. Voor slechts 1 euro per maand krijg je meer stof tot nadenken.

Samen leven in een mooiere wereld. Dat is ons doel. Samen met jou én 149.999 anderen. Want met 150 duizend vrienden blijft Human als publieke omroep bestaan.