De Publieke Tribune op NPO Radio 1

In Gesprek met Freek de Jonge

Op de laatste dag van 2022 spreekt Coen Verbraak in De Publieke Tribune met cabaretier Freek de Jonge, die dit jaar precies veertig jaar geleden met zijn eerste oudejaarsconference op de planken stond. Een gesprek over de algehele stand van het land en over de grote vragen van deze tijd.

80. In Gesprek met Freek de Jonge (31 december 2022)

“Was ik maar ongeneeslijk ziek, dan zouden de mensen bewonderend zeggen: dat hij dat nog kan! Terwijl ze nu denken: eigenlijk kan dit niet meer.

Was getekend, Freek de Jong (78), die met zijn nieuwste show ‘De schreef’ nog altijd van geen ophouden weet. Op de laatste dag van 2022 spreekt Coen Verbraak hem in De Publieke Tribune op NPO Radio 1 over de algehele stand van het land en over de grote vragen van deze tijd.

Reageren op deze uitzending?

Te gast in deze aflevering

Freek de Jonge

Freek de Jonge (1944) is een Nederlands cabaretier die al in 1968 met zijn eerste avondvullende programma op de planken stond. Toen nog met Bram Vermeulen, met wie hij aan het begin van zijn carrière het duo Neerlands Hoop in Bange Dagen vormde. Vanaf 1980 ging hij solo verder en maakte hij talloze voorstellingen en liedjes, waarmee hij meerdere prijzen won.

Precies veertig jaar geleden verzorgde hij zijn allereerste oudejaarsconference: De openbaring (1982). Tot en met begin januari 2023 treedt hij op met zijn show De schreef.

Verdiep je verder