De Publieke Tribune Radio

De Schade van Scheiden

In deze uitzending van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak over de schade van scheiden met ouders die niet langer bij elkaar zijn.

30. De Schade van Scheiden (maandag 27 september 2021)

Wie uit elkaar gaat, en kinderen heeft, blijft een leven lang met elkaar verbonden. De gevolgen van een scheiding kunnen uiterst pijnlijk zijn, en gaan vaak gepaard met gevoelens van conflict en rouw. Inmiddels heeft ruim een derde van de kinderen in Nederland gescheiden ouders, en die groep wordt groter. Naar verwachting zet dat in de toekomst door, want als kind van gescheiden ouders heb je een 50 procent grotere kans dat je zelf zult scheiden.

De samenleving komt er anders uit te zien als scheiden de norm wordt. Wat kost een scheiding het individu en de maatschappij? Welke gevolgen heeft het op emotioneel en financieel vlak? Wanneer komen de eerste scheurtjes in de relatie, en wat vormt het breekpunt? En hoe ga je met zo min mogelijk schade uit elkaar?

De Publieke Tribune Podcast

Luister nu in je favoriete podcastapp (en vergeet niet te abboneren):
Apple Podcasts
Google Podcasts
Spotify
RSS

Gasten in deze aflevering

Wilbert Wouters

Wilbert Wouters is gescheiden en heeft een dochter van 12, die hij door strijd met haar moeder niet meer ziet.

Sophie Mulder

Sophie Mulder was 3 jaar toen haar ouders uit elkaar gingen. Ze maakte in totaal drie scheidingen mee.

Ramona Bleyie

Ramona Bleyie is mediator en bemiddelt in conflicten rondom een scheiding.

Susanne Tempel

Susanne Tempel is kinderrechter bij rechtbank Zeeland-West-Brabant en behandelt zaken over het ouderlijk gezag en de omgang met kinderen na een scheiding.