De Publieke Tribune Radio

Burgemeesters in crisistijd

In deze uitzending van De Publieke Tribune Radio gaat Coen Verbraak in gesprek met burgemeesters Jos Wienen (Haarlem), Pieter Broertjes (Hilversum) en Hanna van Aart (Loon op Zand) over de dilemma's waar zij voor komen te staan.

23. Burgemeesters in crisistijd (maandag 22 februari 2021)

In tijden van crisis en maatschappelijke onrust in onze steden kijken we naar de burgemeester. We verwachten kundig optreden tegen rellen, rampen, misdaad en polarisatie. In een veranderende samenleving is de burgemeester niet alleen een burgervader of burgermoeder die er voor zijn burgers is, maar ook een veiligheidsbaas die optreedt tegen boze of criminele burgers. Soms met bedreigingen aan het adres van de burgemeester tot gevolg. Wat kan en moet de burgemeester doen als spanningen in de maatschappij oplopen, en waar liggen de grenzen van zijn/haar kunnen?

In deze uitzending van De Publieke Tribune Radio gaat Coen Verbraak in gesprek met burgemeesters over de dilemma’s waar zij voor komen te staan. Over welke beslissingen hebben zij het hoofd gebroken? Wanneer blijf je in gesprek, wanneer treed je hard op? Hoe gaan zij om met wantrouwen tegen de overheid? En wat zouden zij achteraf anders hebben gedaan?

De Publieke Tribune Podcast

Luister nu in je favoriete podcastapp (en vergeet niet te abboneren):
Apple Podcasts
Google Podcasts
Spotify
RSS

Gasten in deze aflevering

Hanne van Aart

Burgemeester (VVD) van Loon op Zand.

Jos Wienen

Burgemeester (CDA) van Haarlem.

Pieter Broertjes

Burgemeester (PvdA) van Hilversum.