De Publieke Tribune Radio

Waarom we haten

Onder leiding van Coen Verbraak

Waarom haten we? De mens heeft een ongekend vermogen tot lief hebben en samenwerking, maar toch zijn we ook in staat tot grote gruweldaden en geweld. Waar ligt de kiem van haat en hatelijk gedrag, hoe wordt het aangewakkerd, wanneer gaat haat over in geweld, en hoe ontstijgen we haatgevoelens om tot verzoening te komen?

In deze uitzending van De Publieke Tribune gaat presentator Coen Verbraak in gesprek met drie gasten over de vraag waarom we haten. Dit radioprogramma maken wij parallel aan de televisieserie Why We Hate, die Human momenteel iedere zondag uitzendt.

De volgende drie gasten schijnen hun licht op de duistere kant van de mens in deze uitzending van De Publieke Tribune:

Liesbeth Sterck

Liesbeth Sterck is hoogleraar ecologische determinanten van gedrag aan de Universiteit Utrecht, en doet onderzoek naar sociaal gedrag bij onder andere apen.

Nihayra Leona

Ontwikkelings- psycholoog, Nihayra Leona werkt met migrantenkinderen en heeft kennis van uitsluitingsmechanismen en racisme. 

Mahmoud Tighadouini

radicaliseerde vanaf zijn 18e en maakte zich vanachter zijn computer op voor de jihad. Tot hij Hodgkin kanker kreeg en in het zorgzame gezicht van de artsen keek die zijn leven probeerden te redden, en niet-moslims weer als mensen ging zien. 

Abonneer je op De Publieke Tribune

Abonneer je op de podcast: RSS  Google Podcast. Of luister op Spotify

Ook interessant