De Publieke Tribune op NPO Radio 1

Over leven, ziekte en dood in tijden van corona

In deze uitzending van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met een intensivist, een humanistisch geestelijk verzorger en een uitvaartverzorger over de dilemma's waar zij voor staan in tijden van corona.

15. Over leven, ziekte en dood in tijden van corona

25 mei 2020

De afgelopen maanden heeft corona zich in een moordend tempo meester gemaakt van het leven. We zijn in Nederland overvallen en geschokt door hoe ziek mensen worden, en de vaak letterlijk afstandelijke dood die zij sterven. Temidden van deze ongekende crisis houden de mensen zich staande die ondersteuning geven bij leven, ziekte en dood, zo goed en kwaad als het gaat. Hoe vergaat het hen; welke angsten, verdriet en zorgen hebben zij? Wie zorgt er eigenlijk voor de zorgverlener? En hoe ziet de confrontatie met de dood en het beleven van rouw en afscheid eruit temidden van deze crisis? 

In deze aflevering van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met een intensivist, een humanistisch geestelijk verzorger en een uitvaartverzorger over de dilemma's waar zij voor staan in tijden van corona. 

Gasten in deze aflevering

Ralph So

is intensivist in het Albert Schweitzer Ziekenhuis en voorzitter van het Landelijk Netwerk Medisch Specialisten Patiëntveiligheid.

Ankie Spelbrink

is humanistisch geestelijk verzorger en ethiek-ondersteuner in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.

David van de Waal

 is uitvaartverzorger.

Dit is ook interessant