De Publieke Tribune

Klimaatverandering

In deze aflevering van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met schrijvers en denkers over hoe we ons moeten verhouden tot kilmaatverandering.

8. Klimaatverandering

30 september 2019

Klimaatverandering is dé grote uitdaging van deze eeuw, die alle andere problemen doet verbleken. Het is een alomvattende crisis die ons allemaal zal raken, en de tijd dringt.

Ondertussen wijzen burgers, overheid en industrie naar elkaar. Burgers moeten meer verantwoorde keuzes maken, want wie betaalt bepaalt. De overheid moet zich aan het klimaatakkoord houden en groener beleid maken. En de industrie moet als grootste vervuiler haar uitstoot inperken en zo snel mogelijk verduurzamen. 

Welke verantwoordelijkheid hebben burger, overheid en industrie precies in het voorkomen van onomkeerbare schade aan het klimaat? Welke maatregelen moeten we treffen, wat zijn de kosten en wat levert het op, en: zijn we nog op tijd? In deze aflevering van De Publieke Tribune spreekt Coen Verbraak met schrijvers en denkers over hoe we ons moeten verhouden tot kilmaatverandering. Te gast:

  • Jaap Tielbeke, journalist en schrijver van Een beter milieu begint niet bij jezelf;
  • Babette Porcelijn, schrijver van De Verborgen Impact, over eco-neutraal leven;
  • Thomas Rau, architect.

Gasten in deze aflevering

Jaap Tielbeke

Journalist en schrijver

Babette Porcelijn

Schrijver

Thomas Rau

Architect