De publieke tribune

Krijg ik het juiste nieuws?

De publieke tribune

Krijg ik het juiste nieuws?

Een partijdige Publieke Omroep? Kranten die 'kleur kiezen'. Een internet vol meningen. Welk medium kan ik in deze stortvloed aan informatie nog geloven? Kortom: krijg ik het juiste nieuws? En welke informatie kan ik nog wel vertrouwen?

Opname: vrijdag 26 april, 13:00 in Hilversum

Uitzending: zondag 28 april, 17:10 op NPO 2

Praat mee

Ben jij ook benieuwd naar de oplossingen? Heb je zelf vragen over het nieuws? Praat mee en stel je vraag! Kom op vrijdag 26 april om 13:00 uur naar de newsroom van de NOS aan het Journaalplein 1 in Hilversum. Tussen 13.30 tot 15.00 uur nemen we het gesprek op. Breng gerust iemand mee.

Aanmelden voor de opnames kan hier. Inschrijven kan ook voor de andere afleveringen.

NOS op Journaalplein 1

Panel

Marcel Gelauff

Marcel Gelauff is hoofdredacteur van NOS Nieuws.

Elma Drayer

Elma Drayer is columnist en recensent van de Volkskrant. Daarnaast werkt ze aan een boek over het rascismedebat en de identiteitspolitiek in de mediawereld daarbij.

Bart Nijman

Bart Nijman is adjunct-hoofdredacteur van GeenStijl.

Daan Roovers

Daan Roovers is filosoof en Denker des Vaderlands. Ze houdt zich onder meer bezig met 'publiek denken' en de invloed van verschillende factoren op die publieke sfeer.

De Luistervink

De Luistervink bij deze aflevering is Kees Kraaijeveld. Zijn taak is het om te luisteren naar het gesprek dat zich tussen publiek en verantwoordelijken zal ontspinnen. Aan het slot van het vragenvuur zal hij een poging doen om de perspectieven die uit de dampen van de dialoog opstijgen, te schetsen.

Kees Kraaijeveld is psycholoog en directeur van De Argumentenfrabriek. Hij weet goed hoe complexe problemen inzichtelijk te maken en maatschappelijke kwesties vooruit te helpen. Met Human onderzoekt hij wat burgers als het grootste probleem zien van Nederland, namelijk het samenleven.

Over het programma

In het nieuwe televisieprogramma De publieke tribune trekt presentator Coen Verbraak acht weken het land in. Op zijn tribune is telkens plaats voor 75 vragenstellers, betrokken burgers met vragen over het onderwerp van de uitzending.

Die vragen worden beantwoord door een panel van vier deskundigen: bestuurders, politici en kenners die elk verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot het thema. Zo ontstaat er een constructief en maatschappelijk gesprek. Neem jij plaats op De publieke tribune?