De publieke tribune

Wat mogen we van de psychiatrie verwachten?

De publieke tribune

Wat mogen we van de psychiatrie verwachten?

De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) staat onder druk. De wachtlijsten worden langer en de politie constateert een toename van het aantal ‘verwarde’ mensen. Wat mogen we van de psychiatrie verwachten? En wat niet? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Wat zijn de oorzaken? Wat zijn de gevolgen? En hoe verdraagzaam zijn we zelf nog? Over deze en andere vragen buigen we ons in de derde aflevering van De Publieke Tribune.

Opname: donderdag 4 april, 16:30 in Maastricht

Uitzending: zondag 7 april, 17:10 op NPO 2

Praat mee

Ben jij ook benieuwd naar de oplossingen? Praat mee! Kom op donderdag 4 april om 16:30 uur naar conferentiecentrum MECC in Maastricht. Tussen 17:30 en 19:30 uur nemen we het gesprek op. Breng gerust iemand mee. Het volledige panel van deskundigen voor deze aflevering wordt later bekend.

Aanmelden voor de opnames kan hier. Inschrijven kan ook voor de andere afleveringen.

Panel

Damiaan Denys

Damiaan Denys is filosoof en hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en afdelingshoofd psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum (AMC). 

Wim van der Meeren

Wim van der Meeren is voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ. Daarnaast is hij bestuurslid van Zorgverzekeraars Nederland, de belangenvereniging waar alle zorgverzekeraars in Nederland lid van zijn.

De Luistervink

De Luistervink bij deze aflevering is Farid Tabarki. Zijn taak is het om te luisteren naar het gesprek dat zich tussen publiek en verantwoordelijken zal ontspinnen. Aan het slot van het vragenvuur zal hij een poging doen om de perspectieven die uit de dampen van de dialoog opstijgen, te schetsen.

Farid Tabarki, spreker en columnist van Het Financieele Dagblad, is door de Volkskrant tot zes keer toe uitgeroepen tot een van de 200 meest invloedrijke Nederlanders. Als trendwatcher doet hij al jaren onderzoek naar de veranderende tijdsgeest door de hele wereld over te reizen.

Over het programma

In het nieuwe televisieprogramma De publieke tribune trekt presentator Coen Verbraak acht weken het land in. Op zijn tribune is telkens plaats voor 75 betrokken burgers die mee willen praten over het onderwerp van de uitzending.

Aan tafel zitten bestuurders, politici en deskundigen, de mensen die verantwoordelijkheid dragen. Gezamenlijk wordt er gezocht naar antwoorden en er ontstaat een constructief en maatschappelijk gesprek. Neem jij plaats op De publieke tribune?

Word vriend van Human

Human wil mens en wereld vooruithelpen met een gezonde dosis blikverruiming. Hersenvoer voor doendenkers, mensen die eerst vragen stellen vóór ze zich een mening vormen. En vervolgens ook echt iets doen voor de wereld.

Doe je mee? De wereld heeft mensen nodig.

Word vriend. Voor slechts 1 euro per maand krijg je meer stof tot nadenken.

Samen leven in een mooiere wereld. Dat is ons doel. Samen met jou én 149.999 anderen. Want met 150 duizend vrienden blijft Human als publieke omroep bestaan.