De publieke tribune

Krijg ik nog een woning?

De publieke tribune

Krijg ik nog een woning?

Oliesjeiks en prinsen kopen honderden huizen op, maar de gewone man kan geen geschikte woonruimte vinden. Een dak boven het hoofd, dat is een grondrecht. Maar wie zorgt dat er genoeg betaalbare woningen zijn? Door de krapte op de huizenmarkt komen veel studenten, starters, maar ook middeninkomens en senioren in de knel. En wat te denken van mensen die door schulden of scheiding hun huis kwijtraken? Wat is hiervoor de oplossing en wie zorgt dat er genoeg wordt gebouwd?

Opname: vrijdag 29 maart, om 14:30 uur in Arnhem

Uitzending: zondag 31  maart, 17:10 op NPO 2

Praat mee

Ben jij ook benieuwd naar de oplossingen? Praat mee! Kom op vrijdag 29 maart om 14:30 uur naar de Koepelgevangenis in Arnhem. Tussen 15:00 en 17:00 uur nemen we het gesprek op. Breng gerust iemand mee.

Aanmelden voor de opnames kan hier. Inschrijven kan ook voor de andere afleveringen.

Leestip

Goede baan, gezonde kinderen, sociaal leven; maar wat Bianca de Groen niet heeft: een eigen huis. Ze is gescheiden en woont met haar twee kinderen bij haar ouders. Een eigen plek vinden is niet te doen. ‘Er is gewoon geen stuk grond of steen te bemachtigen.’

Panel

Liesbeth van Asten

Liesbeth van Asten is directeur bij Volkshuisvesting Arnhem.

Ronald Paping

Ronald Paping is wethouder Wonen van Arnhem. 

Peter Boelhouwer

Peter Boelhouwer is hoogleraar Huisvestingssystemen in Delft. 

Jos Sentel

Jos Sentel is manager bij Syntrus Achmea - belegger in vastgoed

De Luistervink

De Luistervink bij deze aflevering is Farid Tabarki. Zijn taak is het om te luisteren naar het gesprek dat zich tussen publiek en verantwoordelijken zal ontspinnen. Aan het slot van het vragenvuur zal hij een poging doen om de perspectieven die uit de dampen van de dialoog opstijgen, te schetsen.

Farid Tabarki, spreker en columnist van Het Financieele Dagblad, is door de Volkskrant tot zes keer toe uitgeroepen tot een van de 200 meest invloedrijke Nederlanders. Als trendwatcher doet hij al jaren onderzoek naar de veranderende tijdsgeest door de hele wereld over te reizen.

Over het programma

In het nieuwe televisieprogramma De publieke tribune trekt presentator Coen Verbraak acht weken het land in. Op zijn tribune is telkens plaats voor 75 betrokken burgers die mee willen praten over het onderwerp van de uitzending.

Aan tafel zitten bestuurders, politici en deskundigen, de mensen die verantwoordelijkheid dragen. Gezamenlijk wordt er gezocht naar antwoorden en er ontstaat een constructief en maatschappelijk gesprek. Neem jij plaats op De publieke tribune?

Word vriend van Human

Human wil mens en wereld vooruithelpen met een gezonde dosis blikverruiming. Hersenvoer voor doendenkers, mensen die eerst vragen stellen vóór ze zich een mening vormen. En vervolgens ook echt iets doen voor de wereld.

Doe je mee? De wereld heeft mensen nodig.

Word vriend. Voor slechts 1 euro per maand krijg je meer stof tot nadenken.

Samen leven in een mooiere wereld. Dat is ons doel. Samen met jou én 149.999 anderen. Want met 150 duizend vrienden blijft Human als publieke omroep bestaan.