In deze speciale aflevering van De Publieke Tribune gaan burgers uit Valkenburg onder leiding van Coen Verbraak in gesprek met staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Over hun ervaringen van afgelopen zomer, toen extreme regenval en overstromingen delen van Limburg razendsnel onder water zette. Wat zijn hun zorgen voor de toekomst?

De overstromingen van afgelopen zomer lieten zien dat klimaatverandering geen ver-van-ons-bed-show meer is. In enkele uren veranderde een klein stroompje in verwoestend watergeweld. 

De Publieke Tribune trekt onder leiding van Coen Verbraak naar Valkenburg. Daar gaan bezorgde burgers en hun burgemeester Daan Prevoo in gesprek met de verantwoordelijken van wie de noodzakelijke kentering nu moet komen: staatssecretaris Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Economische Zaken en Klimaat) en Sjaak van der Tak (voorzitter LTO Nederland).

Hoe bewerkstelligen zij een klimaatbeleid met snelle actie én oog voor burgers, zodat we ook in de toekomst nog veilig in Nederland kunnen leven? Jan Terlouw (oud-politicus, schrijver en boer) luistert en denkt kritisch mee.

Burgemeester Daan Prevoo (tweede van links), koning Willem-Alexander en koningin Maxima bekijken in Valkenburg de schade die het noodweer in juli 2021 aanrichtte.

Op de tribune

Onder leiding van presentator Coen Verbraak gaan bezorgde burgers in gesprek met de verantwoordelijken van wie de noodzakelijke kentering nu moet komen:

  • Dilan Yeşilgöz-Zegerius (staatssecretaris economische zaken en klimaat)
  • Sjaak van der Tak (voorzitter LTO Nederland)

Jan Terlouw (oud-politicus, schrijver en boer) luistert en denkt kritisch mee.