Vanwege de oefeninterland Portugal-Nederland is deze aflevering van Brainwash Radio alleen te horen als podcast. Volgende maand weer gewoon op Radio 1.

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers, en comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met filmjournalist Gawie Keyser, schrijver Niña Weijers en theatermaker en politicoloog en filosoof Lisa Doeland.

maandag 26 maart 2018 - Podcast

Afval scheiden als goddelijk ritueel, de tegendraadse filosoof Timothy Morton, de veelbesproken Netflix-serie Wild Wild Country en tovenaars in het openbaar bestuur: de nieuwe aflevering van Brainwash Radio is nu beschikbaar als podcast.

Lisa Doeland

is filosoof en doet promotieonderzoek naar afval aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Samen met filosofen Elize de Mul en Naomi Jacobs schreef zij het boek ‘Onszelf voorbij. Kijken naar wat we liever niet zien.’

Niña Weijers 

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.