Vanwege het WK is deze aflevering van Brainwash Radio alleen te horen als podcast. Volgende maand weer gewoon op Radio 1.

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers, en comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met filmjournalist Gawie Keyser, schrijver Niña Weijers en theatermaker en journalist Frank Heinen.

maandag 25 juni 2018 - Podcast

Over de grootste mythe van het sportverhaal, onze ingewikkelde verhouding tot zelfpromotie en het imperium van Beyoncé & Jay-Z. De nieuwe aflevering van Brainwash Radio is vanaf 25 juni rond 20:00 uur beschikbaar als podcast. 

Frank Heinen

studeerde Moderne Letterkunde en is sportjournalist. Voor zijn eerste verhaal in literair wielertijdschrift De Muur won hij in 2009 de Hard Gras Prijs voor het Beste Sportverhaal. Sindsdien schreef hij meer dan 800 sportcolumns voor HP/De Tijd en verder verhalen, interviews, artikelen, columns en recensies voor o.a. Hard Gras, De Muur en de Volkskrant.

Niña Weijers 

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.