Brainwash Festival

Brainwash Festival

Migratie is een zegen, Trump de toekomst van democratie en technologie zal ons tot slaaf maken. Bekijk hier het beste van het Brainwash Festival 2016.

Tijdens het Brainwash Festival, het denkfeest van Human en The School of Life, staan de grote persoonlijke en maatschappelijke vragen van nu centraal. Samen met de grootste denkers uit binnen- en buitenland gaan we op zoek naar onverwachte ideeën voor vaak platgetreden en vastgelopen discussies. Human zendt zaterdag een groot deel van het festival op televisie uit, op NPO 2. 

Tussen 16 en 17 uur een samenvatting van de feestelijke opening in De Nationale Opera in Amsterdam en vanaf 23:05 uur het beste van het festival, met onder andere een speciale uitzending van Het Filosofisch Kwintet over het nieuwe populisme. In De Nationale Opera buigen filosofen Susan Neiman en Markus Gabriel en econoom Tomáš Sedláček zich aan de hand van stellingen over een aantal urgente kwesties. Zij gaan het onder meer hebben over technologie, migratie en de toekomst van democratie. 

Human uitzendingen rond het Brainwash festival