Hoe normaal ben jij?

Vier afleveringen vanaf zondag 3 december wekelijks om 15:20 uur op NPO 2

Rutte, Wilders, de buurman en je collega, over een ding zijn ze het allemaal eens: we moeten normaal doen. Zelfs in het regeerakkoord gaat het over ‘gewone, normale Nederlanders’ die er echt op vooruitgaan. De normale Nederlander die normaal doet. Het klinkt zo simpel, maar bestaat de normale mens wel? Ben jij normaal? In Hoe normaal ben jij?, een nieuw programma van Human en Brainwash, willen we daar achterkomen.

In Hoe normaal ben jij? gaat presentator Nienke de la Rive Box samen met filosoof en psychiater Damiaan Denys, cabaretier Carolien Borgers en bezoekers van het Brainwash Festival op zoek naar de normaalste mens. In vier afleveringen willen we er achterkomen wat normaal is als het gaat om beschaving, seksualiteit en relaties, werk en zingeving.

Is het bijvoorbeeld normaal om in het weekend je werkmail te checken? Om je partner te kiezen op basis van zijn of haar uiterlijk? En wat doe jij als iemand in een stiltecoupé harde muziek luistert? Op al deze vragen gaan we op zoek naar het normaalste antwoord in Hoe normaal ben jij?

Afleveringen

Beschaving

Wat is normaal als het gaat om beschaving, om de manier waarop we met elkaar omgaan? Wat doe je als iemand luide muziek aanzet in een stiltecoupé in de trein, of als er iemand met zijn of haar fiets vastzit in de tramrails? steek je de helpende hand toe, of rijd je lachend door? In Hoe normaal ben jij?, het nieuwe televisieprogramma van Human en Brainwash proberen we daar achter te komen. Samen met psychiater en filosoof Damiaan Denys, radiomaker en cabaretier Carolien Borgers, presentatrice Nienke de la Rive Box en een groep kandidaten, gaan we op zoek naar de normaalste mens, hij of zij die - in dit geval binnen het onderwerp beschaving - het best weet wat normaal is.

Seks & Relaties

Wat is normaal als het gaat om seks en relaties? Is seks alleen geslaagd als je een orgasme hebt gehad? En wat doe je als je partner na een relatie van twintig jaar geen seks meer met je wil? Zet je er een punt achter, of blijf je bij elkaar en haal je de seks elders? 

Werk

Wat is normaal als het gaat om werk? Is het belangrijk om van je passie je werk te maken? En wat doe je als je vijf miljoen euro wint? Zeg je direct je baan op, of blijf je trouw aan je baas?

Zingeving

Wat is normaal als het gaat om zingeving? Ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk? En wat doe je als de dokter je vertelt dat je nog maar een jaar te leven hebt? Ga je bungeejumpen en kogelvis eten, je bucketlist afwerken, dus, of vraag je een second opinion aan?

Hoe normaal ben jij? in de media

NRC Handelsblad, 4 december 2017, Bent u eigenlijk wel normaal?