Human op het Brainwash festival

Verheldering in tijden van verwarring

Brainwash Festival
15 oktober, 13:00 - 01:00
Meerdere locaties rondom De Nes, Amsterdam

Brainwash Festival: Opening

Van economische ongelijkheid wordt iedereen beter, migratie is een zegen en democratie heeft zijn beste tijd wel gehad.
Op 15 oktober, tijdens de vierde editie van het Brainwash Festival (The School of Life, Human) laten tegendraadse denkers hun licht schijnen op de grote maatschappelijke en persoonlijke vraagstukken van deze tijd. Het festival, dat met meer dan 3500 bezoekers op ruim 15 verschillende locaties plaatsvindt in de binnenstad van Amsterdam, beleeft dit jaar zijn televisiepremière.
Human doet verslag op NPO 2.

16:00 - 16:55 uur - Brainwash Festival: Opening

Cabaretier Jan Jaap van der Wal opent het festival in De Nationale Opera. Presentator Marcia Luyten zal vervolgens aan de hand van pittige stellingen in gesprek gaan met de Amerikaanse filosofe Susan Neiman, de Tsjechische econoom Tomáš Sedláček en de Duitse filosoof Markus Gabriel. Op zoek naar nieuwe perspectieven op onderwerpen als digitalisering, migratie en verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties.

De discussies worden nog diezelfde dag uitgediept op brainwash.nl, dagelijks platform voor verrassende ideeën. Dit gebeurt door de Brainwash Academie, Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en stand-upcomedians.

23:00 - 02:00 uur - Het beste van Brainwash Festival

Na de opening in De Nationale Opera waaiert het festival uit over meer dan vijftien verschillende locaties in de binnenstad van Amsterdam. Het beste en meest verrassende van het festival wordt samengebracht in een drie uur durende uitzending, die vanaf 23:00 uur te zien is op NPO 2.

Daarin:

Brainwash Talks
Twaalf denkers zullen in een Brainwash Talk een lans breken voor een waarde die wat hen betreft van levensbelang is, maar onder druk is komen te staan.

Onder wie gerontoloog Aubrey de Grey, filosoof Michael Puett, activiste Chimananda Ngozi Adichie en duurzaamheidsdenker Thomas Rau.
Over hoe het internet de politiek onder druk zet, hoe we de dood uitbannen en waarom het einde van bezit is aangebroken.

Verrassende ideeën
Presentatoren Stine Jensen en Stephan Sanders nemen de kijker ondertussen mee over het festivalterrein. Ze gaan in gesprek met bezoekers en doen nieuwe ideeën op.

Humans denktank, de Brainwash Academie, stelt zich voor en reageert op de actualiteit zoals ze dat ook op brainwash.nl doen.

Het Filosofisch Kwintet - Het nieuwe populisme

Over Brainwash

Brainwash Festival is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines bij elkaar komen. De meest verrassende en invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland formuleren samen met het publiek nieuwe ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Brainwash Festival wordt geproduceerd door The School of Life en is een samenwerking met Human.

Vanaf begin dit jaar is er Brainwash Radio, een maandelijkse verhalende nieuwsanalyse onder leiding van Stephan Sanders op NPO Radio 1.

Op televisie is er Brainwash Talks, een serie korte talks van denkers uit binnen- en buitenland over de grote maatschappelijke en persoonlijke thema’s van nu. Meer Brainwash TV is in ontwikkeling.

Dagelijkse schakel binnen Brainwash is brainwash.nl, het platform voor verrassende ideeën waar de Brainwash Academie haar licht laat schijnen over actuele onderwerpen.

Uitverkocht

Brainwash Festival is helaas helemaal uitverkocht.

Kijk voor meer informatie en het programma op de website van het Brainwash Festival.  Brainwash wordt geproduceerd door The School of Life en is een samenwerking met Human.