Nieuw Filosofisch Festival: Brainwash

Zaterdag 25 oktober a.s. vindt de eerste editie van het Brainwash Festival plaats! Hét festival dat verdieping en vernieuwing biedt door middel van literatuur, filosofie, film, comedy, theater, wetenschap en muziek. Human en Denkstation Brandstof toveren in samenwerking met o.a. NRC Next, The School of Life, Vrij Nederland, Das Magazin en de HKU vrijwel de hele Amsterdamse Nes om tot the place to be om de geest te verruimen en nieuwe ideeën op te doen.

Brainwash Festival wil mensen aan het denken zetten over de grote vragen van dit moment, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk gebied. Hoe kunnen we de wereld op een eigentijdse wijze inrichten? Hoe geven we invulling aan ons eigen leven? Maar ook, hoe kunnen we beter omgaan met onze Facebook Feed?

LINE-UP
Spinvis, Stine Jensen en het Nederlands Kamerkoor trappen om 13.00 uur af met een scherpdenkersconcert. Meer dan 40 nationale en internationale, jonge en oude, bekende en onbekende denkers en kunstenaars betreden de verschillende podia. Zoals de Britse schrijver, filosoof en oprichter van The School of Life, Alain de Botton. Uit Amerika komt onder anderen Eric Kaplan, tekstschrijver voor The Simpsons, Futurama en auteur van The Big Bang Theory. Met Jan Jaap van der Wal en Stine Jensen als masters of ceremonies zullen twaalf denktalenten twaalf filosofische conferences van ieder twaalf minuten houden voor het programma Dus Ik Ben. En vanaf het festival worden opnames gemaakt van een speciale editie van Het Filosofisch Kwintet. Uitgangspunt is het veelbesproken boek van de Franse econoom Thomas Piketty, waarvan die week de Nederlandse vertaling verschijnt: Kapitaal in de 21ste eeuw.

Kijk voor het volledige programma op www.brainwashfestival.nl en koop hier je ticket!

EXCLUSIEF PROGRAMMA VOOR HUMAN-LEDEN

De Tuinzaal van De Brakke Grond is speciaal voor Human-leden ingericht voor een gedachte-experiment. De aanwezigen worden uitgedaagd om in gesprek te gaan over de toekomst van Human. De omroep hecht veel aan de inbreng door leden, dus kom op met je gedachten en ideeën.

Het officiële programma wordt binnenkort op deze pagina bekend gemaakt.  Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ben je nog geen lid van Human, maar wil je dat wel? Meld je dan hier aan.

PRIVILEGES VOOR HUMAN-LEDEN
Human-leden
• krijgen korting op toegangskaarten. Je betaalt €27,50 (i.p.v. €37,50). Studenten die lid zijn betalen €20,-
• zijn van harte uitgenodigd voor een exclusief programma in de Tuinzaal van Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond voor een persoonlijke kennismaking. Tijdens ‘15 minuten denktank-sessies’ dagen we leden uit mee te denken over de toekomst van Human.