Brainwash Talks: Tim Fransen

De waarde van tragiek

Zondag 21 augustus, 16.35 uur op NPO 2

Tim Fransen: De waarde van tragiek

“Het tragische aspect van het leven is dat we als kwetsbare onvolmaakte wezens onvermijdelijk zullen lijden. Met als uiteindelijke lotsbestemming de dood.”
Volgens filosoof en cabaretier Tim Fransen hebben mensen de neiging het noodlot te vermijden, omdat ze daarmee de illusie wekken controle te hebben over het leven. In Brainwash Talks pleit hij voor een meer oprechte houding ten aanzien van het lot. 

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. De meest verrassende en invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland formuleren samen met het publiek nieuwe ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.
Op 15 oktober 2016 vindt voor het derde jaar op rij het Brainwash Festival plaats op de mooiste locaties in de binnenstad van Amsterdam. Brainwash Festival wordt geproduceerd door The School of Life en is een samenwerking met Human.
Vanaf begin dit jaar is er Brainwash Radio, een maandelijkse, verhalende nieuwsanalyse op NPO Radio 1, onder leiding van Stephan Sanders.
Ook nieuw: brainwash.nl, een dagelijks platform voor nieuwe ideeën.
Meer televisieprogramma’s zijn in ontwikkeling.