Brainwash Talks: Oliver Burkeman

De waarde van inefficiëntie

Zondag 7 augustus, 16.35 uur op NPO 2

Oliver Burkeman: De waarde van inefficiëntie

Journalist Oliver Burkeman worstelde met stress en drukte in zijn leven, en zag de oplossing in meer efficiëntie. “Ik zou bijvoorbeeld heel efficiënt worden met mijn e-mail. Ik zou voor inbox zero gaan, voor een lege, opgeruimde mailbox. Maar toen ik dat deed, kwam ik wonderbaarlijk genoeg alleen maar meer in de problemen”. Die ervaring rijker breekt hij nu in Brainwash Talks juist een lans voor inefficiëntie.

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. De meest verrassende en invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland formuleren samen met het publiek nieuwe ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.
Op 15 oktober 2016 vindt voor het derde jaar op rij het Brainwash Festival plaats op de mooiste locaties in de binnenstad van Amsterdam. Brainwash Festival wordt geproduceerd door The School of Life en is een samenwerking met Human.
Vanaf begin dit jaar is er Brainwash Radio, een maandelijkse, verhalende nieuwsanalyse op NPO Radio 1, onder leiding van Stephan Sanders.
Ook nieuw: brainwash.nl, een dagelijks platform voor nieuwe ideeën.
Meer televisieprogramma’s zijn in ontwikkeling.