Brainwash Talks: John-Paul Flintoff

De waarde van onze innerlijke criticus

Zondag 14 augustus, 16.40 uur op NPO 2

John-Paul Flintoff: De waarde van onze innerlijke criticus

Te lui, te lelijk of niet slim genoeg. Schrijver John-Paul Flintoff wordt af en toe overvallen door zijn eigen, negatieve gedachten. Hij is niet de enige: “We hebben er allemaal last van, van onze innerlijke criticus. Al proberen we het te negeren, we kunnen dat stemmetje in ons hoofd niet uitschakelen.” Hoe we er wel mee om moeten gaan om zo grip te krijgen op onze gedachten, legt hij uit in Brainwash Talks.

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. De meest verrassende en invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland formuleren samen met het publiek nieuwe ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.
Op 15 oktober 2016 vindt voor het derde jaar op rij het Brainwash Festival plaats op de mooiste locaties in de binnenstad van Amsterdam. Brainwash Festival wordt geproduceerd door The School of Life en is een samenwerking met Human.
Vanaf begin dit jaar is er Brainwash Radio, een maandelijkse, verhalende nieuwsanalyse op NPO Radio 1, onder leiding van Stephan Sanders.
Ook nieuw: brainwash.nl, een dagelijks platform voor nieuwe ideeën.
Meer televisieprogramma’s zijn in ontwikkeling.