Brainwash Talks: Johan Fretz

De waarde van tegenstrijdigheid

Zondag 3 april 2016, 16:00 uur op NPO 2

Johan Fretz: de waarde van tegenstrijdigheid

Hij presenteerde zich als de eerste Surinaams-Nederlandse minister-president van het land en gooit zichzelf nu opnieuw in de strijd. Op uitnodiging van Jan Jaap van der Wal spreekt cabaretier, schrijver en zanger Johan Fretz over de waarde van tegenstrijdigheid. Want door die tegenstrijdigheid, door het verschil tussen mensen te omarmen, is er weer ruimte voor verzoening. "Ik heb het gevoel dat we sinds de aanslagen op 11 september 2001 en de moorden op Pim Fortuyn en Theo Van Gogh in een chronische huwelijkscrisis leven. We kiezen allemaal een kant van het schoolplein en zeggen: ‘Dit vind ik, dat vind jij.’ Daartussen staat een muur en die blijft."

Brainwash

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. De meest verrassende en invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland formuleren samen met het publiek nieuwe ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.
Op 15 oktober 2016 vindt voor het derde jaar op rij het Brainwash Festival plaats op de mooiste locaties in de binnenstad van Amsterdam. Brainwash Festival wordt geproduceerd door The School of Life en is een samenwerking met Human.

Vanaf begin dit jaar is er Brainwash Radio, een maandelijkse, verhalende nieuwsanalyse op NPO Radio 1, onder leiding van Stephan Sanders.
Ook nieuw: brainwash.nl, een dagelijks platform voor nieuwe ideeën.
Meer televisieprogramma’s zijn in ontwikkeling.