Brainwash Talks: Jan Jaap van der Wal

De waarde van migratie

Zondag 1 mei, 16.00 uur op NPO 2

Jan Jaap van der Wal: De waarde van migratie

Eind vorig jaar besloot cabaretier Jan Jaap van der Wal zijn koffers te pakken en naar België, naar Antwerpen te vertrekken. Inmiddels kan hij het iedereen aanbevelen: 'oprotten naar een ander land.'

In Brainwash Talks een verfrissend verhaal over migratie. 'Migratie levert een nieuwe situatie op, een situatie waar we allemaal voor moeten werken, moeite voor moeten doen. Maar daartoe zijn we niet meer bereid. We staan niet meer open voor verandering. We vinden allemaal dat onze ouders en grootouders zo hard gewerkt hebben voor onze vrijheid, dat wij helemaal niets meer hoeven te doen.'

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. De meest verrassende en invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland formuleren samen met het publiek nieuwe ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.
Op 15 oktober 2016 vindt voor het derde jaar op rij het Brainwash Festival plaats op de mooiste locaties in de binnenstad van Amsterdam. Brainwash Festival wordt geproduceerd door The School of Life en is een samenwerking met Human.
Vanaf begin dit jaar is er Brainwash Radio, een maandelijkse, verhalende nieuwsanalyse op NPO Radio 1, onder leiding van Stephan Sanders.
Ook nieuw: brainwash.nl, een dagelijks platform voor nieuwe ideeën.
Meer televisieprogramma’s zijn in ontwikkeling.