Brainwash Talks: David Hand

De waarde van onwaarschijnlijkheid

Zondag 24 juli, 16.35 uur op NPO 2

David Hand: De waarde van onwaarschijnlijkheid

“Geluk, Fortuna, lot, mazzel, risico, gevaar, waarschijnlijkheid, onvoorspelbaarheid, neiging, verrassing, en het onverwachte… We kennen zoveel verschillende woorden voor het begrip kans, dat het kennelijk een erg belangrijk begrip voor ons is.”
In Brainwash Talks onderzoekt statisticus David Hand of er een patroon te vinden is in de toevalligheden en wonderen in ons leven.

Brainwash is een multidisciplinair denkfestival waarin verschillende culturele en wetenschappelijke disciplines elkaar tegenkomen. De meest verrassende en invloedrijke denkers uit binnen- en buitenland formuleren samen met het publiek nieuwe ideeën voor de grootste persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.
Op 15 oktober 2016 vindt voor het derde jaar op rij het Brainwash Festival plaats op de mooiste locaties in de binnenstad van Amsterdam. Brainwash Festival wordt geproduceerd door The School of Life en is een samenwerking met Human.
Vanaf begin dit jaar is er Brainwash Radio, een maandelijkse, verhalende nieuwsanalyse op NPO Radio 1, onder leiding van Stephan Sanders.
Ook nieuw: brainwash.nl, een dagelijks platform voor nieuwe ideeën.
Meer televisieprogramma’s zijn in ontwikkeling.