WORD LID

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken.

Waarom het nummer ‘Something To Live For’ van Ed Harcourt het favoriete liefdeslied is van filosoof Jan Drost,  schrijver Karin Amatmoekrim weemoedig wordt van 'Avec le Temps' van Anne Sofie von Otter en onze preutse, angstige maatschappij volgens theatermaker Lucas de Man wel wat meer ‘Sexy Back’ van Justin Timberlake kan gebruiken.

In Brainwash Zomerradio van Human interviewt presentator Floortje Smit denkers aan de hand van muziek. In negen afleveringen spreekt ze met filosofen, wetenschappers, theatermakers en schrijvers over de muziek die vormend is geweest voor hun identiteit en voor hun denken.

Brainwash Zomerradio, op werkdagen van 25 juli t/m 4 augustus,
live van 00:00-02:00 uur op NPO Radio 1

De volgende gasten schuiven aan:

25 juli: Schrijver Karin Amatmoekrim
26 juli: Filosoof Karim Benammar
27 juli: Bioloog Tijs Goldschmidt
28 juli: Filosoof Jan Drost
29 juli: Filosoof Tamar de Waal (NB uitzending van 00:30 - 02:00 uur)
1 augustus: Theatermaker Lucas de Man
2 augustus: Filosoof Ad Verbrugge
3 augustus: Filosoof Awee Prins
4 augustus: Humanistisch Hoofdkrijgsmachtraadsman Erwin Kamp

Daarnaast stelt Floortje Smit in korte gesprekken de Brainwash Academie voor. De Brainwash Academie is een nieuwe generatie denkers, die dagelijks op brainwash.nl op de actualiteit reflecteert. Al filosoferend en improviserend leggen zij het nieuws van de dag onder de loep, en dat zullen ze ook in de uitzending doen. Daarnaast is er elke nacht een inzichtgevend mini-college en een lees-, kijk- of luistertip die het leven kan veranderen.

Luister Brainwash Zomerradio terug

BRAINWASH

Radio
Brainwash Zomerradio is de zomerse variant van Brainwash Radio, de maandelijkse verhalende nieuwsanalyse van Human op NPO 1.

Festival
Behalve radio is er het Brainwash Festival, dat op 15 oktober voor de derde keer op rij plaatsvindt op en rond de Nes in Amsterdam en met een centrale opening in de Nationale Opera. Met 3000 bezoekers het grootste denkfestival in Nederland. 

Televisie
Daarnaast zijn er televisieprogramma’s op NPO 2, zoals de serie Brainwash Talks, waarin denkers uit binnen- en buitenland vertellen over de belangrijkste (voor)waarden voor een goed leven. Uitzendingen tussen 3 juli en 21 augustus (met uitzondering van 10 juli) 16:35 uur op NPO 2.

Online
Ook is er de vernieuwde website brainwash.nl, podium van de eerder genoemde Brainwash Academie, denktank van schrijvers, filosofen, cabaretiers, wetenschappers en journalisten. Op brainwash.nl gaan de denkers op zoek naar verrassende ideeën voor de grote persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.​