brainwash radio

maandag 30 oktober 2017, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en bieden zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend leek. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders.

Gustaaf Peek

studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Leiden. Hij debuteerde in 2006 met de roman 'Armin'. Daarna volgden 'Dover', 'Godin, held' en 'Ik was Amerika'. In 2015 ontving Peek een Gouden Kalf voor het scenario van de speelfilm 'Gluckauf'. Binnenkort verschijnt zijn boek ‘Verzet! Een pleidooi voor het communisme’.

Niña Weijers 

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.