brainwash radio

met De Groene-hoofdredacteur Xandra Schutte, schrijver en theatermaker Johan Fretz en filmjournalist Gawie Keyser

maandag 30 januari 2017, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer De Groene-hoofdredacteur Xandra Schutte, schrijver en theatermaker Johan Fretz en filmjournalist Gawie Keyser.

Xandra Schutte

is hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Ze heeft veel geschreven over literatuur, kunst, feminisme en essays over meer sociologische thema’s. In 2016 won ze De Gouden Ganzenveer vanwege haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal. 

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.

Johan Fretz

is schrijver, columnist en cabaretier. Hij schreef de veelbesproken roman 'Fretz 2025', over een jonge idealist die in 2025 een gooi naar het premierschap doet. In 2017 verschijnt zijn tweede roman Hotel Torarica.