brainwash radio

Met filmjournalist Gawie Keyser, filosoof Remko van Broekhoven en theatermaker Nazmiye Oral

Abonneer je hier op de podcast van Brainwash Radio

maandag 30 april 2018, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers, en comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met filmjournalist Gawie Keyser, filosoof Remko van Broekhoven en theatermaker Nazmiye Oral.

Nazmiye Oral

is actrice en schrijfster. Ze is medeoprichtster van het 'Zinaplatform'; het theaterinitiatief dat de wijken ingaat. In 2011 kwam haar debuutroman Zehra uit, waarvoor zij genomineerd werd voor de E. du Perronprijs. In 2016 won Oral een Gouden Kalf voor haar rol in de film In vrijheid. Haar bejubelde voorstelling Niet Meer Zonder Jouover haar gelovige moeder wordt dit jaar verfilmd.

Remko van Broekhoven

is politiek filosoof. In 2007 publiceerde hij Staat van Tederheid, over liefde als politieke kracht. In 2011 verscheen Verbeter de wereldbegin om halfelfover persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering. En in 2016 schreef hij zijn dissertatie De Bewakers Bewaakt over journalistiek in de democratie.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.