brainwash radio

Een filosofische nieuwsanalyse op NPO Radio 1

maandag 28 november 2016, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders.

Daniel Mügge

is hoogleraar 'Political Arithmetic' aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn onderzoek probeert hij te ontrafelen waarom we de economie zo meten als we dat doen. Volgens hem verwachten we te veel van cijfers en voedt dat het nihilisme van boze burgers. 

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.

Niña Weijers

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Weijers schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.