brainwash radio

met Laurens Knoop, Gawie Keyser en Jannet Vaessen.

maandag 28 augustus 2017, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en bieden zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend leek. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer Laurens Knoop, Gawie Keyser en Jannet Vaessen.

Laurens Knoop

studeerde af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft een achtergrond als managementconsultant en onderzoeker. Hij is oprichter en algemeen directeur van The School of Life in Nederland. Daarvoor stichtte hij Stichting Brandstof, een creatief conceptbureau voor inhoudelijke filosofieprogramma’s.

Jannet Vaessen

is historicus en algemeen directeur van het grootste vrouwennetwerk van Nederland. WOMEN Inc. is een organisatie die onafhankelijk onderzoek doet naar verschillen in de positie van vrouwen en mannen op de arbeidsmarkt en in de gezondheidszorg.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.