brainwash radio

met Niña Weijers, filmjournalist Gawie Keyser en auteur Eva Rovers

maandag 27 november 2017, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer schrijver Niña Weijers en filmjournalist Gawie Keyser. De derde gast wordt later bekendgemaakt.

Eva Rovers

is auteur van de veelgeprezen biografieën over Helene Kröller-Müller en over Boudewijn Büch. Onlangs publiceerde zij het boek 'Ik kom in opstand, dus wij zijn', een vlammend betoog over opstand in digitale tijden. In mei verschijnt haar nieuwe boek over opstand: Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen

Niña Weijers 

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.