brainwash radio

met schrijver Niña Weijers, filmjournalist Gawie Keyser en woordkunstenaar Rashif El Kaoui

maandag 27 maart 2017, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en bieden zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend leek. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer schrijver Niña Weijers, filmjournalist Gawie Keyser en woordkunstenaar Rashif El Kaoui.

Niña Weijers

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Rashif El Kaoui

studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is sindsdien acteur, rapper en schrijver. In 2016 won hij de El Hizjra Literatuurprijs in de categorie proza. Samen met acteur Lucas De Man en fotograaf Ahmet Polat werkt hij aan het project De Man is Lam, over man-zijn anno nu.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.