brainwash radio

met Bastiaan Rijpkema, Niña Weijers en filmjournalist Gawie Keyser

maandag 27 februari 2017, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer Bastiaan Rijpkema, Niña Weijers en filmjournalist Gawie Keyser.

Bastiaan Rijpkema

is publicist, jurist en rechtsfilosoof. Hij werkt aan de Universiteit Leiden en promoveerde op het proefschrift 'Weerbare Democratie: de grenzen van democratische tolerantie', waarin hij onderzoekt hoe ver tolerantie rijkt. Daarnaast schreef hij onder meer voor NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw.

Niña Weijers

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.