brainwash radio

met filmjournalist Gawie Keyser, schrijver Niña Weijers en theatermaker, politicoloog en historicus Peyman Jafari.

maandag 26 februari 2018, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend was. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met filmjournalist Gawie Keyser, schrijver Niña Weijers en theatermaker, politicoloog en historicus Peyman Jafari.

Peyman Jafari

is politicoloog en historicus. Op zijn elfde ontvluchtte hij zijn geboorteland Iran vanwege de oorlog met Irak. Hij is docent aan de Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar de sociale geschiedenis van de Iraanse olie-industrie.

Niña Weijers 

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.

Abonneer je hier op de podcast