brainwash radio

met Margreet Fogteloo, Hans Schnitzler en Gawie Keyser

maandag 25 september 2017, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en bieden zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend leek. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer Margreet Fogteloo, Hans Schnitzler en Gawie Keyser.

Margreet Fogteloo

schrijft als journalist bij De Groene Amsterdammer over thema's als gezondheidszorg, de rechtspraak en sociaal-maatschappelijke verhoudingen. Zij is auteur van een aantal non-fictieboeken waaronder 'I Have a Dream: Beroemde redevoeringen'. Dit jaar verschijnt haar boek 'Let’s dance – Nederland in de jaren tachtig, een stille revolutie'. (uitgeverij Atlas Contact)

Hans Schnitzler

is filosoof en publicist. Hij is verbonden aan de Bildung Academie in Amsterdam. Van zijn hand verscheen 'Het digitale proletariaat: een (kleine) kritiek van de digitale rede' (2015). Eind deze maand verschijnt 'Kleine filosofie van de digitale onthouding', waarin hij onderzoekt wat het betekent om offline te zijn in een wereld waarin we geacht worden continue online te zijn.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live van Human en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film en over leven.