brainwash radio

met filosoof Arjen Kleinherenbrink, filmjournalist Gawie Keyser en schrijver Niña Weijers

maandag 24 april 2017, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers en bijvoorbeeld comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en bieden zo een nieuw perspectief op dat wat vanzelfsprekend leek. Dat alles improviserend en filosoferend onder leiding van Stephan Sanders, met deze keer filosoof Arjen Kleinherenbrink, filmjournalist Gawie Keyser en schrijver Niña Weijers.

Niña Weijers

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman 'De Consequenties' (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Arjen Kleinherenbrink

Arjen Kleinherenbrink

is een jong talent in de filosofie. Hij promoveerde aan de Radboud Universiteit met een proefschrift over Deleuze en is nu verbonden aan de Erasmus Universiteit. Deze maand verschijnt zijn boek 'Alles is een machine'.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.