De man die zieken geneest ligt nu zelf met een hartaanval in het ziekenhuis.

Vallende ziekte: hij die zieken geneest, is nu zelf ziek
Heeft u wel eens van de tv-dominee Benny Hinn gehoord? Benny Hinn heeft een eigen TV programma, This Is Your Day, dat in de Verenigde Staten het best bekeken christelijke programma is, en dat daarbuiten dagelijks wordt bekeken in 200 landen.

Ik kende hem eigenlijk niet, maar op YouTube zijn heel wat fameuze optredens van hem te zien. Bekijk dit eerst:

Op Wikipedia wordt Benny Hinn uitvoerig beschreven. In zijn shows vallen veel mensen om, ten gevolge van 'vallen van de geest'. Omgooien, of omver knikkeren, dat is het eigenlijk. Het vallen wordt in de Bijbel op veel plaatsen beschreven:

“Toen Jezus mensen genas vielen de door demonen bezeten mensen alle kanten op.Mk9:17-27 de maanzieke jongen, satan liet hem in het vuur en in het water vallen, maar wanneer Jezus hem geneest schreeuwt hij, valt alle kanten op, en tenslotte valt hij als dood neer.Mk1:26 de onreine geest rukte hem heen en weer. Mk1:40 een melaatse viel voor Hem neer op zijn knieën. Mk3:11 de onreine geesten vielen voor Hem neer. Mk7:25 een vrouw viel neer aan zijn voeten. Oftewel: Vallen komt zo vaak voor bij de genezingen dat het erbij lijkt te horen.”

Maar nu is Benny Hinn zelf ziek, zo meldt de nieuwssite van de EO. Hij ligt met een hartaanval in het ziekenhuis. De familie vraagt voor hem te bidden. Dat doen wij graag.

Zijn dochter Jessica Hinn verklaart op de website: "Onlangs is hij thuisgekomen na een reis naar Brazilië. Benny mocht daar spreken op een bijeenkomst waar meer dan 100.000 mensen aanwezig waren. Het was een zeer bijzondere bijeenkomst. Na thuiskomst kreeg hij verschillende lichamelijke klachten waaronder kortademigheid. Mijn vader is iemand die lastig stil kan zitten, dus toen hij langer dan een week in bed bleef wisten we dat het echt niet goed ging. Uiteindelijk zijn we naar het ziekenhuis gegaan waarbij bleek dat hij veel te weinig zuurstof in zijn longen en bloed had. Volgens het ziekenhuis zijn dit symptomen van een hartaanval.”

Net een gewoon mens, maar het gaat al weer wat beter. Twee jaar geleden vertoonde Benny Hinn zijn vallende kunsten in Rotterdam. De vertoning heb ik helaas helemaal gemist!